Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oostkamp

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, aanslag op servies, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8,40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Oostkamp heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten lees je uitgebreide informatie over de waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 8,40 dH in Oostkamp.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als huidirritaties en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, verminderde eczeem klachtenen bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €325 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid OostkampHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOostkamp
Postcode8020
Gem. Gasverbruik M33.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4350 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Het effect van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oostkamp

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groot deel van de Vlamingen kiezen een innovatieve waterontkalker. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, textiel slijt minder snel en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Oostkamp kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Oostkamp hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Oostkamp?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Oostkamp. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Oostkamp heeft een gemeten waterhardheid van 8,40. Samengevat: Normaal water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Oostkamp

De waterhardheid van het leidingwater in Oostkamp is ongeveer 8,40 Duitse graden. Dit betekent dat het water Normaal water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-oostkamp-8020

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Kinetico Essential 11
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Detandt-Simon Primo 25

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterverzachters (van bijv. GE) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oostkamp reduceert je de dH waarde van 8,40 naar een zachte 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €830.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Oostkamp.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €155 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1950 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters starten vanaf €700 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1375 en €1900 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Oostkamp.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en zonder kosten experts, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €120
Mechanische waterontharderRond de €780
Elektronische waterontharderC.a. €900
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractC.a. €120 (jaarbasis)
MontageV.a €260
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Oostkamp?
De waterhardheid in Oostkamp is doorgaans 8,40 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is om en nabij de 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oostkamp.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, fris kraanwater, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie