Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Moerkerke

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 10,08 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Moerkerke resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl tref je praktische informatie over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 10,08 dH in Moerkerke.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als glascorrosie en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €235 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid MoerkerkeZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDamme
Postcode8340
Gem. Gasverbruik M31.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5050 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Moerkerke

Zit jij in de woning ook met situaties als rendementsverlies van verwarming en glascorrosie? Een aanzienlijk aantal Vlamingen installeren een slimme waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkere watersmaak en lagere stookkosten. In de gemeente Damme zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Moerkerke hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Moerkerke?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Moerkerke. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Moerkerke zit met een waterhardheid van 10,08. Dit staat voor Tamelijk hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, kleding die langer mooi blijft en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Moerkerke

De waterhardheid van het drinkwater in Moerkerke bedraagt ongeveer 10,08 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-moerkerke-8340

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Erie IQsoft Eco26
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Electric GXOF27KE
 • Remon Waterontharders Angara

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Soft) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Moerkerke verlaag je de dH waarde van 10,08 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte hangt af van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €920.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Moerkerke.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2325 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontharders beginnen bij €720, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1450 en €1725 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Moerkerke.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en direct installatiebedrijven, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €115
Waterontharder (mechanisch)Circa €870
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1120
Reinigingszout€30 per 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €150 op jaarbasis
PlaatsingskostenC.a. €230
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Moerkerke?
De hardheid van het kraanwater in Moerkerke is doorgaans 10,08 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen bedraagt 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een zachte huid, smaakvol water, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Moerkerke.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, lekker water uit de kraan, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie