Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Knokke-Heist

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8,41 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Knokke-Heist heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten tref je bruikbare info aangaande waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 8,41 dH in Knokke-Heist.
 • Dit kan leiden tot situaties als een droge huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €200 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Knokke-HeistWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKnokke-Heist
Postcode8300
Gem. Gasverbruik M33.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4450 kWh
Gem. Waterhardheid8,41 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachter wasgoed.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Knokke-Heist

Ben jij ook klaar met irritaties aan de huid of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Steeds meer woningeigenaren kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkerdere koffie en thee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Knokke-Heist werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Knokke-Heist heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Aanbieding verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Knokke-Heist?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Knokke-Heist. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor water met een lekkere smaak en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Knokke-Heist kent een waterhardheid van 8,41. Dit staat voor Normaal water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Denk aan lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Knokke-Heist

De waterhardheid van het drinkwater in Knokke-Heist bedraagt circa 8,41 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,41 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,95 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-knokke-heist-8300

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Kinetico Essential 8
 • NoCalc NoCalc
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Digisoft DS-1200 HE

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aquacell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Knokke-Heist voer je de dH waarde terug van 8,41 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €950.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Knokke-Heist.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €55 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1900 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers starten vanaf €710, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1200 en €1925 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Knokke-Heist.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Zo kan men zonder gedoe snel merken, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €115
Mechanische waterontharderC.a. €880
Elektrische waterontharderBegint bij €1060
Reinigingszout€15 per 25 kg
OnderhoudscontractBegint bij €150 per beurt
PlaatsingRond de €170
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Knokke-Heist?
De hardheid in Knokke-Heist is grofweg 8,41 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen ligt rond de 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats aan de hand van een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Knokke-Heist.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie