Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zedelgem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Zedelgem heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs vind je nuttige info info aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 8,40 dH in Zedelgem.
 • Hierdoor ontstaan situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, fris kraanwater en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €245 per 12 maanden.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid ZedelgemWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZedelgem
Postcode8210
Gem. Gasverbruik M33.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4400 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zedelgem

Wil je definitief afrekenen met irritaties aan de huid of kalkstrepen op ramen? Steeds meer mensen lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en fris water en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Zedelgem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Zedelgem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Professionele verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zedelgem?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Zedelgem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een beter presterende CV-ketel en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Zedelgem heeft een geschatte waterhardheid van 8,40. Concreet: Normaal water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Zedelgem

De waterhardheid van het leidingwater in Zedelgem is 8,40 dH. Dit houdt in dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-zedelgem-8210

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Kinetico Essential 17
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Digisoft EC-500

Hoe werkt de waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Clean) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zedelgem reduceert je de dH waarde van 8,40 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Zedelgem.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €85 voor magnetische ontharders tot wel €1725 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties starten bij €770, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1450 en €2175 (met montage inbegrepen). In het volgende schema vind je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Zedelgem.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men makkelijk en snel vakmannen, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €130
Mechanische waterontharderC.a. €870
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1110
Tabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudstarievenCirca €135 op jaarbasis
PlaatsingRond de €250
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Zedelgem?
De hardheid van het leidingwater in Zedelgem ligt rond de 8,40 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen schatten we op 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld via zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Zedelgem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie