Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oostkerke

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, bittere thee of koffie of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 10,08 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Oostkerke maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je bruikbare info alle mogelijke waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 10,08 dH in Oostkerke.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld kalkaanslag en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €270 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid OostkerkeHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDamme
Postcode8340
Gem. Gasverbruik M31.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5100 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Besparing op de energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Oostkerke

Heb je last van irritaties aan de huid en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Meer en meer mensen nemen een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zacht en smaakvol water en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Damme zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Oostkerke was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oostkerke?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Oostkerke. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel zachter wasgoed en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Oostkerke heeft een geschatte waterhardheid van 10,08. Concreet: Tamelijk hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere verwarming, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Oostkerke

De waterhardheid van het leidingwater in Oostkerke bedraagt ongeveer 10,08 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-oostkerke-8340

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Hydrotense Seduction 16
 • Erie Slimline Eco8
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Watts OneFlow
 • Remon Waterontharders Kama

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterverzachters (van merken als Durlem) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oostkerke minimaliseer je de dH waarde van 10,08 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €940.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oostkerke.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Van €50 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2025 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties lopen op vanaf €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1575 en €2225 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Oostkerke.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men zonder problemen supersnel experts, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €60
Waterontharder (mechanisch)Circa €840
Elektrische waterontharderC.a. €1040
Onthardingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudscontractVanaf €160 per beurt
MontageCirca €260
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Oostkerke?
De waterhardheid in Oostkerke bedraagt 10,08 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen is gemiddeld 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Oostkerke.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, zacht en fris water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie