Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lapscheure

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 10,08 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Lapscheure heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal vind je uitgebreide info met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 10,08 dH in Lapscheure.
 • Hierdoor ontstaan problemen als kalkstrepen op glas en lak en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: lager energieverbruik, smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €285 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid LapscheureHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDamme
Postcode8340
Gem. Gasverbruik M31.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5000 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Lapscheure

Zit jij thuis ook met dichtgeslibde leidingen en kalkstrepen op glas en lak? Flink wat Belgen kiezen een slimme waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Damme werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Lapscheure hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lapscheure?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Lapscheure. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Lapscheure kent een waterhardheid van 10,08. Dit houdt in Tamelijk hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, fris kraanwater en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Lapscheure

De waterhardheid van het drinkwater in Lapscheure is 10,08 dH. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-lapscheure-8340

Populaire merken en modellen

 • Hydrotense Seduction 8
 • Erie IQsoft Eco18
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Electrolux 18L
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aquacell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lapscheure voer je de dH waarde terug van 10,08 naar een zachte 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €775.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Lapscheure.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1950 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €720 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1200 en €1875 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Lapscheure.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe supersnel merken, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €145
Mechanische waterontharderCirca €780
Waterontharder (elektronisch)V.a €1170
Zout€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €100 op jaarbasis
MontageVanaf €250
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Lapscheure?
De waterhardheid in Lapscheure is ongeveer 10,08 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen ligt rond de 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een fijne douchebeurt, smaakvoller water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lapscheure.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie