Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hoeke

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 10,08 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Hoeke heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina lees je handige informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 10,08 dH in Hoeke.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals een irriterende huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €235 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid HoekeTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDamme
Postcode8340
Gem. Gasverbruik M31.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4950 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Hoeke

Heb jij genoeg van irritaties aan de huid of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een aanzienlijk aantal mensen lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Damme zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Hoeke gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Zuinigste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Hoeke?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Hoeke. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Hoeke zit met een waterhardheid van 10,08. Samengevat: Tamelijk hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Hoeke

De waterhardheid van het drinkwater in Hoeke is om en nabij de 10,08 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-hoeke-8340

Vaak gekozen modellen

 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Erie IQsoft Eco12
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. Ecowater) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Hoeke reduceert je de dH waarde van 10,08 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen 2 producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €850.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hoeke.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1600 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €720, excl. installatie. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1125 en €1975 inclusief inregelen. In de tabel hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Hoeke.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en vandaag nog experts, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €110
Mechanische waterontharderVanaf €890
Waterontharder (elektrisch)Circa €970
Onthardingstabletten€30 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €125 per 12 maanden
InstallatiekostenBegint bij €180
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Hoeke?
De waterhardheid in Hoeke ligt rond de 10,08 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen is gemiddeld 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een zachte huid, smaakvol water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hoeke.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie