Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Teteringen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Teteringen heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina verzamel je praktische info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 7.90 dH in Teteringen.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld bittere thee en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €345 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid TeteringenWerkingDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4847
Gem. Gasverbruik M31040 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28800 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Teteringen

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen en wit uitslaande wanden en tegels? Een toenemende groep woningeigenaren bestellen een slimme waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Breda opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Teteringen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Teteringen?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Teteringen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Teteringen heeft een geschatte waterhardheid van 7.90. Dat betekent matig hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Teteringen

De waterhardheid van het drinkwater in Teteringen bedraagt ongeveer 7.90 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-teteringen-4847

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Euro Twin 20
 • Ecowater ESM25 CE+
 • North Star 20ED
 • Kinetico Essential 11

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Kenmore) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Teteringen verklein je de dH waarde van 7.90 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €780.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Teteringen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €105 voor een magnetische ontharder tot wel €2300 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters zijn zo’n €730 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €2125 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Teteringen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en direct merken, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €90
Waterontharder (mechanisch)Rond de €790
Waterontharder (elektronisch)Rond de €910
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €140 per beurt
PlaatsingBegint bij €180
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Teteringen?
De hardheid van het water in Teteringen is om en nabij de 7.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Teteringen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie