Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ulvenhout

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, smerig water of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.90 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Ulvenhout leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs tref je handige info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.90 dH in Ulvenhout.
 • Dit is de oorsprong van problemen als veel schoonmaken en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, minder huidproblemen en huidirritaties en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €270 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid UlvenhoutHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4851
Gem. Gasverbruik M31040 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28800 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Ulvenhout

Heb jij genoeg van apparaten die slecht werken of doffe aanslag in keuken en badkamer? Veel Nederlanders bestellen een professionele waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, een zachte huid en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Breda kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Ulvenhout hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goedkoopste verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Ulvenhout?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ulvenhout. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Ulvenhout kent een waterhardheid van 7.90. Samengevat: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Ulvenhout

De waterhardheid van het water in Ulvenhout is ongeveer 7.90 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-ulvenhout-4851

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Mooiwater Medium
 • BWT AQA Perla 5

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Van Marcke) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ulvenhout minimaliseer je de dH waarde van 7.90 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €790.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Ulvenhout.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2075 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van deze systemen lopen op vanaf €840, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat zit ergens tussen de €1400 en €1800 inclusief inregelen. In onderstaande schema achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Ulvenhout.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en gratis installatiebedrijven, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €75
Waterontharder (mechanisch)V.a €700
Elektrische waterontharderVanaf €1010
Zout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudscontractC.a. €110 (jaarbasis)
MontageV.a €170
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Ulvenhout?
De hardheid in Ulvenhout is om en nabij de 7.90 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant bedraagt 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ulvenhout.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie