Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Prinsenbeek

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Prinsenbeek resulteert in water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs lees je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 7.90 dH in Prinsenbeek.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals kalk op de lak van de auto en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €275 op jaarbasis.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid PrinsenbeekFunctioneringDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4841
Gem. Gasverbruik M31040 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28800 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Prinsenbeek

Heb jij genoeg van een droge, geïrriteerde huid en glascorrosie? Een groot deel van de woningeigenaren kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, Geen glascorrosie of witte aanslag, een glanzende vaat en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Breda kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Prinsenbeek heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Prinsenbeek?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Prinsenbeek. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een gunstigere energierekening en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Prinsenbeek heeft een waterhardheid van 7.90. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Prinsenbeek

De waterhardheid van het drinkwater in Prinsenbeek is om en nabij de 7.90 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-prinsenbeek-4841

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Delta Duplex unit
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • North Star 11ED
 • Hydrotense HighFlow EL-18

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als North Star) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Prinsenbeek verklein je de dH waarde van 7.90 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €790.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Prinsenbeek.

Reken af met kalk!

Neem contact op met professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1850 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterverzachters beginnen bij €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €2050 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Prinsenbeek.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Zo kan je eenvoudig en snel experts, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €140
Waterontharder (mechanisch)V.a €700
Elektronische waterontharderC.a. €1100
Reinigingszout€50 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €100 per 12 maanden
InstallatieRond de €275
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Prinsenbeek?
De hardheid van het kraanwater in Prinsenbeek is doorgaans 7.90 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant is doorgaans 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor lager energieverbruik en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere prettige douchebeurt, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Prinsenbeek.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie