Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bavel

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Bavel heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Hier tref je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 7.90 dH in Bavel.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als apparaten die slecht werken en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €345 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid BavelTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4854
Gem. Gasverbruik M31040 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28800 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Bavel

Wil je definitief afrekenen met een erg droge huid en/of onnodig veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal mensen bestellen een professionele waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Breda vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Bavel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bavel?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Bavel. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een meer efficiënte verwarming en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Bavel heeft een waterhardheid van 7.90. Samengevat: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Bavel

De waterhardheid van het water in Bavel bedraagt circa 7.90 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bavel-4854

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Apic Melite
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Hattem BLU B65
 • Kinetico Essential

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Clean) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bavel voer je de dH waarde terug van 7.90 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een gunstige prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €900.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Bavel.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €150 voor een magnetische ontharder tot ruim €1950 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontharders zijn zo’n €660, excl. installatie. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1100 en €1950 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Bavel.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en zonder kosten monteurs, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €90
Waterontharder (mechanisch)C.a. €700
Elektronische waterontharderVanaf €1110
Reinigingszout€15 voor 25 kg
OnderhoudskostenC.a. €125 per beurt
PlaatsingBegint bij €240
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Bavel?
De hardheid van het leidingwater in Bavel is circa 7.90 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant bedraagt 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. O.a. minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Bavel.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie