Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Casteren

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Casteren maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten verzamel je uitgebreide info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Casteren.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals een droge huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €300 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid CasterenZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5529
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33800 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Casteren

Ben jij ook klaar met een te hoge stroomrekening en kalkstrepen op ramen? Steeds meer Nederlanders bestellen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, verminderde eczeem klachten en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Bladel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Casteren hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Voordeligste waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Casteren?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Casteren. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een gunstigere energierekening en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Casteren kent een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Casteren

De waterhardheid van het drinkwater in Casteren is ongeveer 4.98 dH. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-casteren-5529

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Digisoft EC-500
 • North Star 17ED
 • Puricom Stratos UFW15
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Fegon AquaStar S1000 HE

Technische uitleg werking waterverzachter

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Tubilite) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Casteren minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €920.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Casteren.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. Dit loopt van €85 voor een magnetische ontharder tot wel €1675 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers beginnen bij €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €1775 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Casteren.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en zonder kosten monteurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €75
Mechanische waterontharderBegint bij €820
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1110
Onthardingstabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudC.a. €125 p/jaar
MontagekostenC.a. €190
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Casteren?
De hardheid van het kraanwater in Casteren komt uit op ong. 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Zoals geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld d.m.v. zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Casteren.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie