Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoogeloon

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Hoogeloon zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier lees je belangrijke info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Hoogeloon.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als wit uitslaande wanden en tegels en dichtgeslibde leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €255 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid HoogeloonHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5528
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33800 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Hoogeloon

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen en/of water met een vreemde smaak? Meer en meer woningeigenaren kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Bladel zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Hoogeloon hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterontharder.

PositiefUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hoogeloon?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Hoogeloon. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor lekkerdere koffie en thee en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Hoogeloon kent een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Hoogeloon

De waterhardheid van het water in Hoogeloon is 4.98 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hoogeloon-5528

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Detandt-Simon Primo 25
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • North Star 20ED
 • Kinetico Ergo 9
 • BWT Rondomat 25M

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Galaxy) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Hoogeloon reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hoogeloon.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €105 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1550 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers starten vanaf €670 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €2150 inclusief inregelen. In de tabel hieronder bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Hoogeloon.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan je moeiteloos en snel vakmannen, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €65
Waterontharder (mechanisch)V.a €770
Elektrische waterontharderRond de €1190
Reinigingszout€45 per 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €120 p/jaar
InstallatiekostenC.a. €230
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Hoogeloon?
De hardheid van het water in Hoogeloon komt uit op ong. 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant bedraagt 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals kleding die langer mooi blijft en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd via een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Hoogeloon.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie