Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hapert

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Hapert maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten verzamel je bruikbare info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Hapert.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals aanslag op servies en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lagere stookkosten, smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €250 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HapertTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5527
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33800 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager energieverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Hapert

Ben jij ook klaar met slecht functionerende apparaten en bittere smakende thee? Een groot deel van de Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Bladel kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Hapert heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Hapert?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Hapert. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Hapert heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Hapert

De waterhardheid van het drinkwater in Hapert bedraagt ongeveer 4.98 dH. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-hapert-5527

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Detandt-Simon Primo 20
 • Delta Onega duplex
 • Amysoft C-200
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Lubron Proline Classic

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Culligan) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hapert reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €960.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Hapert.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Van €75 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1500 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van dergelijke installaties beginnen bij €820 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1650 en €1950 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Hapert.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Open onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en direct modellen, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €55
Waterontharder (mechanisch)V.a €870
Waterontharder (elektronisch)V.a €1050
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €130 (jaarbasis)
InstallatiekostenCirca €260
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Hapert?
De hardheid van het leidingwater in Hapert is doorgaans 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is grofweg 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. prettige douchebeurt, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hapert.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie