Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Netersel

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Netersel zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website check je waardevolle info over de waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Netersel.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals droge haren na een douchebeurt en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €250 per 12 maanden.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NeterselHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5534
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33800 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Netersel

Wil jij ook af van droge haren na een douchebeurt of minder lekker water uit de kraan? Een groeiend aantal huizenbezitters plaatsen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Bladel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Netersel was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Duurzame waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Netersel?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Netersel. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Netersel kent een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, zacht en fris water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Opmerking: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Netersel

De waterhardheid van het water in Netersel is 4.98 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-netersel-5534

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Digisoft DS-1200 HE
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Bayard Tenera 18
 • North Star 40ED
 • Boshuis iQualQ Combi 150

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Soft) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Netersel minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Netersel.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1400 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Buiten deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontharders zijn zo’n €810 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €2125 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Netersel.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder problemen en snel installatiebedrijven, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €110
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €740
Waterontharder (elektrisch)Circa €1200
Regeneratiezout€40 voor 75 kilo
OnderhoudscontractV.a €160 per 12 maanden
MontagekostenRond de €200
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Netersel?
De hardheid in Netersel is om en nabij de 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant schatten we op 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Zoals verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is essentieel voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Netersel.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, niet langer last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie