Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Siebengewald

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Siebengewald zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier lees je belangrijke info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Siebengewald.
 • Dit kan leiden tot issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €305 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid SiebengewaldTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5853
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Siebengewald

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een toenemende groep woningeigenaren plaatsen een goede waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Bergen Limburg opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Siebengewald gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede verzachter.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Siebengewald?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Siebengewald. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel ren glanzende vaat en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Siebengewald kent een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan lagere stookkosten, zacht en fris water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Siebengewald

De waterhardheid van het leidingwater in Siebengewald bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-siebengewald-5853

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Euro Combi 20 Fleck
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Waterluxe Duo 12
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • 038waterontharder Compact 14

Hoe werkt de waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Bayard) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Siebengewald verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €950.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Siebengewald.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €165 voor een magnetische ontharder tot wel €2325 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontharders starten bij €720, zonder installeren. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1525 en €2050 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel check je de geschatte kosten van een waterontharder in Siebengewald.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Via die service kan jij makkelijk en gratis modellen, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €100
Mechanische waterontharderCirca €840
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1150
Tabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenRond de €140 (jaarbasis)
PlaatsingskostenC.a. €200
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Siebengewald?
De hardheid van het leidingwater in Siebengewald is circa 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg schatten we op 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere verlaging van de maandlasten voor energie en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een minder droge huid, smaakvoller water, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Siebengewald.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie