Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Well

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Well resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs lees je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Well.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld eczeem klachten en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, zacht en smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €235 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid WellHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5855
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lager energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Well

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel of minder lekker water uit de kraan? Een toenemende groep mensen kiezen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, zachtere was en een lager energieverbruik. In de gemeente Bergen Limburg opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Well hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Well?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Well. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Well kent een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Well

De waterhardheid van het drinkwater in Well ligt op ong. 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-well-5855

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Euro Combi compact 10
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Hydrotense Seduction 8
 • Euro Combi compact 20
 • Hydrotense Seduction 16

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Tubilite) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Well voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Well.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €55 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2025 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontharders beginnen vanaf ongeveer €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1575 en €2200 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Well.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en vandaag nog installateurs, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €140
Mechanische waterontharderVanaf €750
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1120
Reinigingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenCirca €140 op jaarbasis
MontageCirca €260
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Well?
De waterhardheid in Well is grofweg 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg schatten we op 7.36 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals gunstig energieverbruik en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. O.a. een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Well.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: efficiëntere verwarming, smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie