Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wellerlooi

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Wellerlooi leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal check je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Wellerlooi.
 • Dit kan zorgen voor problemen als water met een vreemde smaak en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €225 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid WellerlooiHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5856
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere energiekosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Wellerlooi

Wil je definitief afrekenen met droge haren na een douchebeurt en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een groot deel van de huizenbezitters bestellen een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Bergen Limburg zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Wellerlooi wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Wellerlooi?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Wellerlooi. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Wellerlooi zit met een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. structureel lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Wellerlooi

De waterhardheid van het leidingwater in Wellerlooi is 7.34 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wellerlooi-5856

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Euro Combi compact 20
 • Boshuis Combilux plus 400
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Remon Waterontharders Angara
 • Atag Descale 10

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Autotrol) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wellerlooi voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €890.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Wellerlooi.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2100 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontkalkers starten bij €720 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €1950 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Wellerlooi.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Zo kan men zonder problemen supersnel modellen, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €115
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €730
Elektronische waterontharderVanaf €1000
Onthardingstabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudskostenC.a. €155 p/jaar
InstallatiekostenBegint bij €190
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Wellerlooi?
De waterhardheid in Wellerlooi bedraagt 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg bedraagt 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een zachte huid, betere smaak van water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Wellerlooi.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie