Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Afferden

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Afferden zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs vind je uitgebreide info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Afferden.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als onnodig veel zeepverbruik en verstopte leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €310 per 12 maanden.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid AfferdenHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5851
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Afferden

Zit jij in de woning ook met situaties als een onnodig hoge energierekening en/of veel schoonmaakwerk? Een groot deel van de mensen lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, fris kraanwater en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Bergen Limburg zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Afferden hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Duurzame ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Afferden?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Afferden. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor fris kraanwater en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Afferden ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn een beter presterende CV-ketel, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Afferden

De waterhardheid van het water in Afferden is om en nabij de 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-afferden-5851

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Euro Combi 14 Fleck
 • Bayard Tenera 14
 • Judo Quicksoft Duo
 • Erie Softline Eco15
 • BWT Aquadial softlife bio 10

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Ecowater) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Afferden verklein je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Afferden.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €70 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2050 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontkalkers zijn zo’n €850, zonder installeren. Een luxe systeem zit ergens tussen de €1350 en €1925 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Afferden.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze vergelijker en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en kosteloos installatiebedrijven, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €90
Mechanische waterontharderV.a €860
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1180
Reinigingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractBegint bij €160 per jaar
MontagekostenRond de €270
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Afferden?
De hardheid van het kraanwater in Afferden is om en nabij de 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg is grofweg 7.36 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een minder droge huid, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd door natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Afferden.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, meer smaak aan koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie