Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bergen

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Bergen heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs tref je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Bergen.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als bittere thee en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, fris kraanwater en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €290 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BergenHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5854
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Bergen

Ben jij ook klaar met huidirritaties en bittere thee en koffie? Steeds meer woningeigenaren kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Bergen Limburg vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Bergen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Voordeligste verzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Bergen?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Bergen. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en textiel dat minder snel slijt. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Bergen ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Bergen

De waterhardheid van het leidingwater in Bergen is om en nabij de 7.34 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-bergen-5854

Veel gekozen merken

 • Euro Combi 25 Fleck
 • Delta Simplex compact
 • Erie Softline Eco20
 • General electric GNOH45KE
 • BWT Bestsoft 11

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pallas) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bergen reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €950.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Bergen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot ruim €2150 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontharders lopen op vanaf €820 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1375 en €2175 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Bergen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en vandaag nog vakmannen, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €155
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €860
Elektrische waterontharderC.a. €1130
Zout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenRond de €85 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €200
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Bergen?
De waterhardheid in Bergen is grofweg 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is om en nabij de 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Bergen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie