Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Huizingen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of huidirritaties? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12,32 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Huizingen zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal tref je praktische info met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 12,32 dH in Huizingen.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als aanslag op servies en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €215 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid HuizingenZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBeersel
Postcode1654
Gem. Gasverbruik M31.540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3650 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Huizingen

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Flink wat woningeigenaren kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, besparen op schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Beersel werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Huizingen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Huizingen?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Huizingen. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Huizingen heeft een geschatte waterhardheid van 12,32. Dat betekent Hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, heerlijk zachte kleding en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Huizingen

De waterhardheid van het drinkwater in Huizingen ligt op ong. 12,32 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-huizingen-1654

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Detandt-Simon Primo 20
 • Bayard Minima
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Mooiwater Medium+
 • General electric GE-18C

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Clean) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Huizingen reduceert je de dH waarde van 12,32 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €890.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Huizingen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €125 voor magnetische ontharders tot ruim €2325 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in deze systemen lopen op vanaf €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1525 en €2225 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Huizingen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze vergelijker en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en zonder kosten modellen, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €160
Waterontharder (mechanisch)Rond de €880
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1060
Reinigingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €115 p/jaar
MontageCirca €210
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Huizingen?
De hardheid van het leidingwater in Huizingen is plus minus 12,32 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is om en nabij de 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als lagere energierekening en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een zachte huid, zacht en fris water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Huizingen.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie