Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Alsemberg

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12,32 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Alsemberg heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten lees je nuttige info info over de waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 12,32 dH in Alsemberg.
 • Dit kan zorgen voor situaties als strepen op je ruiten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €250 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid AlsembergZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBeersel
Postcode1652
Gem. Gasverbruik M31.530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3550 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Alsemberg

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties en kalk op de lak van de auto? Een groeiend aantal Vlamingen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Beersel zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Alsemberg hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Alsemberg?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Alsemberg. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Alsemberg zit met een waterhardheid van 12,32. Dit houdt in Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, fris kraanwater en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Alsemberg

De waterhardheid van het leidingwater in Alsemberg bedraagt ongeveer 12,32 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-alsemberg-1652

Veel gekozen merken

 • Detandt-Simon Futura 25
 • Bayard Ecosoft 10
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Mooiwater Compact
 • Fegon AquaStar 1800 HE

Hoe werkt de waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Pallas) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Alsemberg voer je de dH waarde terug van 12,32 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik hangt af van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €975.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Alsemberg.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €140 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1450 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontharders zijn zo’n €660 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat zit ergens tussen de €1375 en €1850 inclusief plaatsing. In het volgende schema bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Alsemberg.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en direct experts, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €75
Waterontharder (mechanisch)V.a €820
Waterontharder (elektronisch)Circa €940
Zouttabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudscontractRond de €140 per 12 maanden
MontagekostenBegint bij €240
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Alsemberg?
De waterhardheid in Alsemberg is grofweg 12,32 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere een beter presterende CV-ketel en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Alsemberg.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie