Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lot

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, smerig water of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12,32 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Lot resulteert in water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten vind je waardevolle informatie over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12,32 dH in Lot.
 • Dit kan leiden tot issues zoals huidirritaties en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €345 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid LotWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBeersel
Postcode1651
Gem. Gasverbruik M31.525 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3500 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Lot

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en/of bittere smakende thee? Een groot deel van de woningeigenaren kiezen een handige waterontkalker. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Beersel zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Lot wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding verzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lot?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Lot. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel betere smaak van water en zijdezachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Lot heeft een waterhardheid van 12,32. Samengevat: Hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, kleding en ander textiel gaat langer mee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Lot

De waterhardheid van het leidingwater in Lot is 12,32 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-lot-1651

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Delta Tibera
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Mooiwater Mini+
 • Fegon AquaStar 1800 ES

Zo werkt een waterontkalker

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Delta) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Lot reduceert je de dH waarde van 12,32 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €910.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Lot.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1900 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontharders beginnen vanaf ongeveer €690 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1225 en €2200 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Lot.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en direct merken, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €65
Waterontharder (mechanisch)Rond de €830
Waterontharder (elektrisch)Circa €1160
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudV.a €150 (jaarbasis)
MontagekostenCirca €175
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Lot?
De waterhardheid in Lot is circa 12,32 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is om en nabij de 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het comfort. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lot.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie