Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Dworp

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Dworp heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten tref je uitgebreide info met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH in Dworp.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals apparaten die slecht werken en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder huidproblemen en huidirritaties en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 op jaarbasis.

Lees verder over: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid DworpWerking eenvoudig uitgelegdKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBeersel
Postcode1653
Gem. Gasverbruik M31.535 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3600 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Dworp

Wil jij ook af van een te hoge stroomrekening en/of water met een vreemde smaak? Een groot deel van de huishoudens lossen dit op met een elektrische waterontkalker. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, textiel slijt minder snel en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Beersel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Dworp hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Dworp?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Dworp. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Dworp kent een waterhardheid van 12,32. Definitie: Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. gunstig energieverbruik, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Dworp

De waterhardheid van het water in Dworp is 12,32 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-dworp-1653

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Detandt-Simon Primo 12
 • Bayard Ecosoft 15
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Mooiwater Medium
 • Fegon AquaStar 2000 SHE

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterverzachters (van merken zoals Tapworks) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Dworp verklein je de dH waarde van 12,32 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als het waterverbruik, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €960.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de montagekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Dworp.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2250 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterverzachters beginnen bij €830 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €2200 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Dworp.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen supersnel specialisten, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €130
Mechanische waterontharderV.a €750
Elektrische waterontharderBegint bij €960
Regeneratiezout€50 per 100 kg
OnderhoudscontractVanaf €160 (jaarbasis)
PlaatsingskostenCirca €240
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Dworp?
De waterhardheid in Dworp is ongeveer 12,32 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen een beter presterende CV-ketel en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je altijd een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Dworp.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie