Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Mollem

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 22,74 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Mollem maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten check je handige informatie alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 22,74 dH in Mollem.
 • Dit kan leiden tot issues zoals strepen op je ruiten en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €350 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid MollemHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAsse
Postcode1730
Gem. Gasverbruik M31.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4300 kWh
Gem. Waterhardheid22,74 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lager energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Mollem

Heb je last van geïrriteerde huid en extra zeep en shampoo nodig? Meer en meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachter wasgoed en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Asse vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Mollem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste ontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Mollem?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Mollem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt fris kraanwater en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Mollem ontvangt een waterhardheid van 22,74. Samengevat: Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Mollem

De waterhardheid van het leidingwater in Mollem is ongeveer 22,74 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 22,74 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 64,76 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-mollem-1730

Veel gekozen merken

 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • North Star Okosoft 35
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterverzachters (van merken als Galaxy) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Mollem verlaag je de dH waarde van 22,74 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €910.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Mollem.

Reken af met kalk!

Neem contact op met product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €135 voor een magnetische ontharder tot ruim €1850 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Buiten deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in deze systemen beginnen vanaf ongeveer €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1225 en €2200 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Mollem.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Via die service kan jij eenvoudig snel modellen, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €155
Mechanische waterontharderC.a. €690
Elektrische waterontharderVanaf €1050
Onthardingstabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudBegint bij €100 (jaarbasis)
MontagekostenC.a. €270
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Mollem?
De hardheid van het water in Mollem is om en nabij de 22,74 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant is grofweg 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. Het effect van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Mollem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie