Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Relegem

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, vies water of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 22,74 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Relegem maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier bekijk je waardevolle informatie aangaande waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 22,74 dH in Relegem.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld apparaten die slecht werken en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, fris kraanwater en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €350 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid RelegemTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAsse
Postcode1731
Gem. Gasverbruik M31.405 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4350 kWh
Gem. Waterhardheid22,74 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Relegem

Zit jij thuis ook met een onnodig hoge energierekening en te veel schoonmaken? Meer en meer mensen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, besparen op schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Asse kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Relegem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Goedkoopste ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Relegem?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Relegem. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Relegem ontvangt een waterhardheid van 22,74. Concreet: Heel hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Relegem

De waterhardheid van het drinkwater in Relegem bedraagt ongeveer 22,74 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 22,74 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 64,76 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-relegem-1731

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • North Star 9UD
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Tubilite) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Relegem verklein je de dH waarde van 22,74 naar een Dh onder de 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €890.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Relegem.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2025 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in deze systemen starten vanaf €810 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1325 en €2225 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Relegem.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en gratis monteurs, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €110
Waterontharder (mechanisch)Circa €790
Elektronische waterontharderRond de €1200
Zouttabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenV.a €160 (jaarbasis)
InstallatieRond de €220
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Relegem?
De waterhardheid in Relegem ligt op 22,74 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant schatten we op 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een zachte huid na bad of douche en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan comfortabel douchen, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld middels een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Relegem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie