Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kobbegem

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 22,74 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Kobbegem heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina check je nuttige info info met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 22,74 dH in Kobbegem.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals aanslag op servies en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, een zachte huid en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €280 per jaar.

Onderwerpen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid KobbegemHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAsse
Postcode1730
Gem. Gasverbruik M31.600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4250 kWh
Gem. Waterhardheid22,74 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Kobbegem

Wil jij ook af van een inefficiënte hr-ketel en/of kalkstrepen op glas en lak? Een groot deel van de huishoudens plaatsen een handige waterontkalker. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en kalkvrije leidingen. In de gemeente Asse kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Kobbegem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Ontkalker informatie.

PositiefUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kobbegem?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Kobbegem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor ren glanzende vaat en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Kobbegem ontvangt een waterhardheid van 22,74. Concreet: Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • O.a. lager energieverbruik, smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Kobbegem

De waterhardheid van het water in Kobbegem is om en nabij de 22,74 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 22,74 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 64,76 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kobbegem-1730

Veel gekozen merken

 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • North Star 40ED
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Galaxy) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kobbegem reduceer je de dH waarde van 22,74 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €940.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Kobbegem.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €125 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1475 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €810 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1275 en €2125 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Kobbegem.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk en zonder kosten merken, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €145
Mechanische waterontharderBegint bij €840
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €920
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractRond de €115 per beurt
InstallatiekostenVanaf €190
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Kobbegem?
De waterhardheid in Kobbegem ligt op 22,74 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant is om en nabij de 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kobbegem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie