Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bekkerzeel

Heb je last van kalkneerslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 22,74 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Bekkerzeel resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je nuttige informatie over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 22,74 dH in Bekkerzeel.
 • Dit kan leiden tot situaties als eczeem klachten en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €305 per jaar.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid BekkerzeelHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAsse
Postcode1730
Gem. Gasverbruik M31.595 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4200 kWh
Gem. Waterhardheid22,74 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energierekening.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Bekkerzeel

Heb je last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Meer en meer Vlamingen nemen een slimme waterontkalker. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Asse opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Bekkerzeel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Ontharder informatie.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Bekkerzeel?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Bekkerzeel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en geen strepen meer op glas en lak. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Bekkerzeel heeft een waterhardheid van 22,74. Concreet: Heel hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, water met een lekkere smaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Bekkerzeel

De waterhardheid van het drinkwater in Bekkerzeel bedraagt ongeveer 22,74 dH. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 22,74 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 64,76 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-bekkerzeel-1730

Populaire merken en modellen

 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • North Star 25ED
 • Grunbeck softliQ:MC32

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals GE) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bekkerzeel verlaag je de dH waarde van 22,74 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €820.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Bekkerzeel.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €160 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1400 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Behalve deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen starten vanaf €690, zonder installeren. Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1325 en €1725 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Bekkerzeel.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en kosteloos monteurs, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €135
Waterontharder (mechanisch)Circa €830
Elektrische waterontharderC.a. €1180
Onthardingszout€15 voor 25 kg
OnderhoudscontractRond de €80 p/jaar
InstallatieVanaf €270
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Bekkerzeel?
De hardheid van het kraanwater in Bekkerzeel ligt rond de 22,74 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant schatten we op 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, zacht en fris water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Bekkerzeel.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie