Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kuurne

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 14,00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Kuurne leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten bekijk je bruikbare informatie aangaande waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 14,00 dH in Kuurne.
 • Dit kan zorgen voor situaties als slecht functionerende apparaten en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee en textiel slijt minder snel.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €245 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid KuurneHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKuurne
Postcode8520
Gem. Gasverbruik M33.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5100 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Kuurne

Wil jij ook af van apparaten die slecht werken en water met een vreemde smaak? Een groot deel van de huizenbezitters kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Kuurne vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Kuurne was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterontkalker informatie.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Kuurne?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Kuurne. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en je hebt minder wasmiddelen nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Kuurne zit met een waterhardheid van 14,00. Definitie: Hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, minder last van een droge huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Opmerking: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Kuurne

De waterhardheid van het drinkwater in Kuurne ligt op ong. 14,00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-kuurne-8520

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • North Star 22UD
 • AEG 22 L
 • BWT AQA viseo
 • Ecowater Galaxy VDR30

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Pentair Fleck) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kuurne verklein je de dH waarde van 14,00 naar een acceptabele 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €870.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Kuurne.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €105 voor magnetische ontharders tot zo’n €1450 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1525 en €2250 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Kuurne.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en snel experts, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €110
Waterontharder (mechanisch)Rond de €790
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1040
Tabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenCirca €105 per jaar
PlaatsingBegint bij €225
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Kuurne?
De waterhardheid in Kuurne ligt op 14,00 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is ongeveer 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kuurne.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie