Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Tiegem

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, vies water of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Tiegem heeft als effect water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal lees je handige informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Tiegem.
 • Dit is de oorsprong van situaties als kalkstrepen op glas en lak en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid TiegemZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAnzegem
Postcode8573
Gem. Gasverbruik M31.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3450 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Aanslag op servies.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Tiegem

Heb je in huis last van irritaties aan de huid en/of strepen op de ramen? Een toenemende groep huizenbezitters lossen dit op met een elektrische waterontkalker. Dit product onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zijdezachte kleding en huid en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Anzegem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Tiegem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Tiegem?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Tiegem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Tiegem ontvangt een waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en het textiel gaat langer mee.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Tiegem

De waterhardheid van het drinkwater in Tiegem bedraagt circa 19,60 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-tiegem-8573

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • North Star 17ED
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Watertotaal Euro Twin 14

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterverzachters (van merken als Ecowater) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Tiegem minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €840.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Tiegem.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €100 voor magnetische ontharders tot zo’n €2100 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €750 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1425 en €2000 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in Tiegem.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis installateurs, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €75
Waterontharder (mechanisch)C.a. €840
Elektronische waterontharderV.a €1070
Onthardingstabletten€50 per 100 kg
OnderhoudscontractBegint bij €100 op jaarbasis
MontagekostenVanaf €210
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Tiegem?
De waterhardheid in Tiegem ligt op 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen ligt rond de 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een zachte huid, betere smaak van water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Tiegem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie