Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Deerlijk

Heb je last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Deerlijk heeft als doel water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs check je praktische info aangaande waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Deerlijk.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld slecht werkende huishoudelijke apparaten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, zachter wasgoed en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €255 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid DeerlijkTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDeerlijk
Postcode8540
Gem. Gasverbruik M33.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5200 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lager energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Deerlijk

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge, geïrriteerde huid of kalkstrepen op glas en lak? Een toenemende groep huishoudens kiezen een slimme waterontkalker. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Deerlijk opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Deerlijk hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Ontkalker informatie.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Deerlijk?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Deerlijk. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Deerlijk ontvangt een waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Deerlijk

De waterhardheid van het leidingwater in Deerlijk is ongeveer 19,60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-deerlijk-8540

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Puricom Stratos HE15
 • Amysoft C-100
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Ecowater ESM 11

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

De basis is eenvoudig: een waterontharder zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. Delta) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Deerlijk verklein je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Deerlijk.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit loopt van €150 voor een magnetische ontharder tot wel €2300 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontharders zijn zo’n €650, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1400 en €1875 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de actuele kosten van een waterverzachter in Deerlijk.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en zonder kosten vakmannen, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €110
Waterontharder (mechanisch)Circa €860
Waterontharder (elektronisch)C.a. €920
Reinigingszout€15 per 25 kg
OnderhoudscontractV.a €125 per jaar
InstallatieVanaf €230
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Deerlijk?
De hardheid van het leidingwater in Deerlijk ligt op 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen ligt op 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Deerlijk.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie