Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kaster

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Kaster heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je belangrijke informatie alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Kaster.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals koffie thee dat bitter smaakt en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €230 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid KasterHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAnzegem
Postcode8572
Gem. Gasverbruik M31.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3400 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Kaster

Zit jij in de woning ook met situaties als een erg droge huid en kalkstrepen op glas en lak? Meer en meer mensen nemen een professionele waterontkalker. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, betere smaak van water en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Anzegem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Kaster gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kaster?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Kaster. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor betere smaak van water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Kaster heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, betere smaak van water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Kaster

De waterhardheid van het water in Kaster is om en nabij de 19,60 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-kaster-8572

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • North Star 14ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Watertotaal Euro Twin 10

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Autotrol) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kaster verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €875.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Kaster.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Van €95 voor magnetische ontharders tot een slordige €1650 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Buiten deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €2100 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Kaster.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe supersnel vakmannen, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €155
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €650
Elektrische waterontharderC.a. €1090
Zout€45 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €90 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €225
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Kaster?
De waterhardheid in Kaster is ongeveer 19,60 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen ligt op 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Onder andere prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kaster.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie