Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Harelbeke

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 14,00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Harelbeke leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website tref je belangrijke informatie over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 14,00 dH in Harelbeke.
 • Dit kan leiden tot onder andere bittere thee koffie en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €225 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HarelbekeTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHarelbeke
Postcode8530
Gem. Gasverbruik M33.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5150 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Harelbeke

Heb je in huis last van een onnodig hoge energierekening en/of kalkstrepen op glas en lak? Steeds meer Vlamingen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, lekkerdere koffie en thee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Harelbeke werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Harelbeke gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Ontharder informatie.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Harelbeke?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Harelbeke. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Harelbeke heeft een geschatte waterhardheid van 14,00. Samengevat: Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Harelbeke

De waterhardheid van het water in Harelbeke ligt op ong. 14,00 dH. Dit houdt in dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-harelbeke-8530

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • North Star 40UD
 • AEG 26 L
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • Ecowater ESM9 CE+

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Tapworks) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Harelbeke verklein je de dH waarde van 14,00 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €870.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Harelbeke.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €105 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1550 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontharders starten vanaf €800, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €2050 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel check je de actuele kosten van een waterverzachter in Harelbeke.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig snel installatiebedrijven, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €90
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €760
Waterontharder (elektrisch)Circa €1200
Onthardingszout€17,50 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €125 per 12 maanden
PlaatsingskostenC.a. €175
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Harelbeke?
De waterhardheid in Harelbeke is grofweg 14,00 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen is gemiddeld 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Harelbeke.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie