Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ingooigem

Heb je in huis last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Ingooigem heeft als effect kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Ingooigem.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als aanslag op servies en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €305 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid IngooigemZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAnzegem
Postcode8570
Gem. Gasverbruik M31.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3300 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op je ruiten.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Ingooigem

Ben jij ook klaar met slecht functionerende apparaten en/of glascorrosie? Een aanzienlijk aantal huishoudens kiezen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, fris kraanwater en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Anzegem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Ingooigem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste verzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Ingooigem?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Ingooigem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Ingooigem zit met een waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Ingooigem

De waterhardheid van het leidingwater in Ingooigem bedraagt ongeveer 19,60 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-ingooigem-8570

Populaire merken en modellen

 • North Star 9ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

De basis is eenvoudig: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Ecowater) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ingooigem verklein je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €850.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Ingooigem.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €170 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1550 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers lopen op vanaf €750 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1175 en €1800 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Ingooigem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan je gemakkelijk en snel vakmannen, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €115
Waterontharder (mechanisch)Rond de €820
Elektronische waterontharderC.a. €940
Zout€15 voor 25 kilo
OnderhoudscontractRond de €100 op jaarbasis
InstallatieV.a €160
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Ingooigem?
De hardheid van het water in Ingooigem is ongeveer 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen is gemiddeld 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere warmteoverdracht en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ingooigem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, een lekkere watersmaak, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie