Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Gijzelbrechtegem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, smerig water of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Gijzelbrechtegem maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal bekijk je praktische info over de waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Gijzelbrechtegem.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals een witte aanslag op het glaswerk en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €255 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid GijzelbrechtegemZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAnzegem
Postcode8570
Gem. Gasverbruik M31.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3250 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Gijzelbrechtegem

Heb je last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of bittere smakende thee? Een groot deel van de Belgen plaatsen een innovatieve waterontkalker. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zijdezachte kleding en huid en lagere energiekosten. In de gemeente Anzegem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Gijzelbrechtegem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste verzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Gijzelbrechtegem?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Gijzelbrechtegem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een lager energieverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Gijzelbrechtegem heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, fris kraanwater en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Gijzelbrechtegem

De waterhardheid van het drinkwater in Gijzelbrechtegem is om en nabij de 19,60 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-gijzelbrechtegem-8570

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • NoCalc NoCalc
 • General electric GXOF27KE
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Whirlpool) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gijzelbrechtegem verklein je de dH waarde van 19,60 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €840.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Gijzelbrechtegem.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2175 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontharders starten vanaf €760 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1325 en €1925 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Gijzelbrechtegem.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en zonder kosten monteurs, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €135
Mechanische waterontharderCirca €660
Elektrische waterontharderC.a. €1090
Regeneratiezout€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractRond de €85 (jaarbasis)
MontagekostenCirca €275
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Gijzelbrechtegem?
De hardheid van het water in Gijzelbrechtegem is ongeveer 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals apparatuur die langer meegaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Onder andere verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Gijzelbrechtegem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie