Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vichte

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Vichte heeft als doel kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs verzamel je nuttige info info aangaande waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH in Vichte.
 • Dit kan leiden tot onder andere onnodig veel zeepverbruik en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €335 per jaar.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid VichteHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAnzegem
Postcode8570
Gem. Gasverbruik M31.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3350 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager energieverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Vichte

Wil jij ook af van een irriterende huid en/of water met een vreemde smaak? Meer en meer Belgen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Anzegem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Vichte gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Vichte?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Vichte. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Vichte heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, minder last van een droge huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Vichte

De waterhardheid van het water in Vichte is ongeveer 19,60 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-vichte-8570

Vaak gekozen modellen

 • North Star 11ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30

Zo werkt een waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterverzachters (van merken als Galaxy) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Vichte verklein je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €750.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Vichte.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot ruim €1875 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterverzachters beginnen bij €840, zonder installeren. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1650 en €2075 inclusief inregelen. In de tabel hieronder check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Vichte.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men makkelijk en direct installateurs, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €65
Mechanische waterontharderVanaf €820
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1210
Tabletten€30 per 50 kg
OnderhoudVanaf €115 p/jaar
MontageRond de €200
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Vichte?
De waterhardheid in Vichte bedraagt 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen ligt rond de 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lagere stookkosten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Vichte.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie