Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nes

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.80 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Nes resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je praktische informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 6.80 dH in Nes.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, heerlijk zachte kleding en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €240 op jaarbasis.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid NesHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9163
Gem. Gasverbruik M31770 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid6.80 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Nes

Wil jij ook af van een irriterende huid en/of minder lekker water uit de kraan? Veel huishoudens bestellen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Ameland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Nes was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Nes?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Nes. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en textiel dat langer mee gaat. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Nes ontvangt een waterhardheid van 6.80. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere lagere stookkosten, minder huidproblemen en huidirritaties en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Nes

De waterhardheid van het water in Nes ligt op ong. 6.80 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,37 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nes-9163

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Culligan Global Cabinet
 • AquaCombi AquaCell
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Waterluxe Duo 12
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals GE) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nes reduceer je de dH waarde van 6.80 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €850.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: een hogere prijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Nes.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot wel €1600 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties starten bij €700 (zonder installatiewerk). Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1650 en €1900 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Nes.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en vandaag nog experts, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €145
Waterontharder (mechanisch)C.a. €800
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1180
Onthardingstabletten€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €100 per 12 maanden
MontageBegint bij €150
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Nes?
De waterhardheid in Nes is om en nabij de 6.80 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere lagere energiekosten en textiel slijt minder snel.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nes.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie