Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Buren

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.80 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Buren resulteert in water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze website bekijk je uitgebreide info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.80 dH in Buren.
 • Dit kan leiden tot situaties als slecht functionerende apparaten en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, kleding die langer mooi blijft en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €245 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid BurenHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9164
Gem. Gasverbruik M31770 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid6.80 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Buren

Wil jij ook af van droog haar na het douchen of kalkaanslag op douchekop? Veel mensen installeren een slimme waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Ameland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Buren wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Buren?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Buren. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Buren zit met een waterhardheid van 6.80. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en fris water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Buren

De waterhardheid van het water in Buren is om en nabij de 6.80 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,37 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-buren-9164

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Culligan Medallist 910
 • Euro Twin 20
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Kinetico 2050C

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Kenmore) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Buren minimaliseer je de dH waarde van 6.80 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €875.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Buren.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €115 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2300 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterverzachters beginnen bij €760, zonder installeren. Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1525 en €1775 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Buren.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk snel merken, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €125
Mechanische waterontharderCirca €670
Elektrische waterontharderC.a. €910
Reinigingszout€15 per 25 kilo
OnderhoudCirca €150 op jaarbasis
PlaatsingBegint bij €150
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Buren?
De hardheid van het leidingwater in Buren is grofweg 6.80 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is plus minus 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Buren.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie