Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hollum

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.80 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Hollum heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze website verzamel je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.80 dH in Hollum.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere aanslag op servies en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, een zachte huid na bad of douche en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €300 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid HollumFunctioneringDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9161
Gem. Gasverbruik M31770 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid6.80 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Hollum

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt of doffe aanslag in keuken en badkamer? Veel woningeigenaren plaatsen een slimme waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachtere was en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Ameland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Hollum wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Hollum?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hollum. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Hollum kent een waterhardheid van 6.80. Samengevat: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Hollum

De waterhardheid van het water in Hollum bedraagt circa 6.80 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,37 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hollum-9161

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Calex Calex 22L
 • 038waterontharder Separaat 14
 • Atlantis AT210
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Delta Rusela

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als BWT) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hollum reduceert je de dH waarde van 6.80 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €925.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Hollum.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €50 voor magnetische ontharders tot zo’n €1625 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontkalkers zijn zo’n €700 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €2100 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Hollum.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij moeiteloos supersnel vakmannen, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €125
Waterontharder (mechanisch)Circa €820
Elektronische waterontharderC.a. €950
Tabletten€50 per 100 kg
OnderhoudC.a. €80 per 12 maanden
InstallatiekostenCirca €250
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Hollum?
De waterhardheid in Hollum is grofweg 6.80 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere lagere energiekosten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een fijne douchebeurt, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hollum.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie