Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Boskoop

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Boskoop resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze website lees je handige info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Boskoop.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als kalkstrepen op glas en lak en hoge stookkosten.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid BoskoopTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2771
Gem. Gasverbruik M31230 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Boskoop

Wil jij ook af van huidirritaties en/of kalkaanslag op douchekop? Veel mensen plaatsen een slimme waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en lagere stookkosten. In de gemeente Alphen aan den Rijn zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Boskoop hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Zuinigste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Boskoop?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Boskoop. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor zachter wasgoed en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Boskoop heeft een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Opmerking: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Boskoop

De waterhardheid van het leidingwater in Boskoop bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-boskoop-2771

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • North Star 14ED
 • AEG 22 L
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Euro Combi 10 Fleck

Zo werkt een waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Honeywell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Boskoop reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €780.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Boskoop.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €50 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1775 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontkalkers starten bij €670 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1350 en €2000 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Boskoop.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en vandaag nog monteurs, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €115
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €660
Elektrische waterontharderVanaf €1130
Zouttabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenRond de €110 op jaarbasis
InstallatieV.a €210
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Boskoop?
De hardheid van het water in Boskoop is doorgaans 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland ligt op 5.02 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere warmteoverdracht en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Boskoop.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere stookkosten, meer smaak aan koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie