Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hazerswoude-Dorp

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Hazerswoude-Dorp maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs verzamel je waardevolle informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Hazerswoude-Dorp.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals glascorrosie en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid Hazerswoude-DorpTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2391
Gem. Gasverbruik M31230 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Hazerswoude-Dorp

Heb jij genoeg van huidirritaties en/of minder lekker water uit de kraan? Flink wat woningeigenaren plaatsen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en smaakvol water en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Alphen aan den Rijn opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Hazerswoude-Dorp hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hazerswoude-Dorp?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Hazerswoude-Dorp. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Hazerswoude-Dorp heeft een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, een glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Hazerswoude-Dorp

De waterhardheid van het leidingwater in Hazerswoude-Dorp is 4.98 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hazerswoude-dorp-2391

Populaire merken en modellen

 • Kinetico Kube 15
 • Erie Softline Eco30
 • Erie Slimline Eco14
 • Delta Arenal
 • Aquarex IMP Pro 18

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Kenmore) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hazerswoude-Dorp voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €780.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Hazerswoude-Dorp.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €130 voor magnetische ontharders tot meer dan €1775 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters starten bij €730, excl. installatie. Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1200 en €1775 incl. installatie. In onderstaande schema tref je de huidige kosten van een waterontharder in Hazerswoude-Dorp.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze online offerteservice en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos supersnel vakmannen, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €130
Mechanische waterontharderV.a €800
Waterontharder (elektronisch)Circa €920
Zout€40 per 75 kg
OnderhoudscontractV.a €105 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €260
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Hazerswoude-Dorp?
De hardheid van het water in Hazerswoude-Dorp ligt rond de 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland ligt rond de 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: apparatuur die langer meegaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een minder droge huid, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hazerswoude-Dorp.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie