Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hazerswoude-Rijndijk

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Hazerswoude-Rijndijk resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je praktische informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Hazerswoude-Rijndijk.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld glascorrosie en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €330 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid Hazerswoude-RijndijkTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2394
Gem. Gasverbruik M31230 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Hazerswoude-Rijndijk

Zit jij thuis ook met een droge huid en/of wit uitslaande wanden en tegels? Meer en meer mensen nemen een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een lager energieverbruik. In de gemeente Alphen aan den Rijn vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Hazerswoude-Rijndijk gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hazerswoude-Rijndijk?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Hazerswoude-Rijndijk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hazerswoude-Rijndijk kent een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Hazerswoude-Rijndijk

De waterhardheid van het drinkwater in Hazerswoude-Rijndijk bedraagt circa 4.98 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-hazerswoude-rijndijk-2394

Bekende modellen en merken

 • Kinetico Kube 6
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Apic Melite
 • Watercompany Ultrasoft 14

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Durlem) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hazerswoude-Rijndijk minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €925.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Hazerswoude-Rijndijk.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2200 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €840 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1425 en €1825 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Hazerswoude-Rijndijk.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe supersnel modellen, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €105
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €760
Waterontharder (elektrisch)Rond de €920
Zout€45 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €110 p/jaar
InstallatieRond de €200
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Hazerswoude-Rijndijk?
De hardheid in Hazerswoude-Rijndijk is grofweg 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hazerswoude-Rijndijk.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie