Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oegstgeest

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, vies water of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Oegstgeest heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs vind je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Oegstgeest.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als veel schoonmaken en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €300 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OegstgeestHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteOegstgeest
Postcode2341
Gem. Gasverbruik M31280 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29600 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Oegstgeest

Wil je definitief afrekenen met slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of te veel schoonmaken? Een groot deel van de Hollanders en Belgen installeren een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Oegstgeest kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Oegstgeest hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Aanbieding waterontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oegstgeest?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Oegstgeest. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot zacht en fris water en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Oegstgeest kent een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Oegstgeest

De waterhardheid van het water in Oegstgeest bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oegstgeest-2341

Veel gekozen merken

 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Kinetico Essential 8
 • Atlantis AT210
 • AEG 26 L
 • Hydrotense StandAlone 18L

Zo werkt een waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Tubilite) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oegstgeest reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €775.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Oegstgeest.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot ruim €1625 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontkalkers lopen op vanaf €850, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1275 en €1975 incl. installatie. In het overzicht hieronder achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Oegstgeest.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en vandaag nog installateurs, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €95
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €680
Waterontharder (elektrisch)V.a €1010
Zouttabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €120 p/jaar
MontagekostenC.a. €220
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Oegstgeest?
De hardheid van het water in Oegstgeest komt uit op ong. 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland schatten we op 5.02 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals structureel lagere energiekosten en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een minder droge huid, smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oegstgeest.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie