Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Benthuizen

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Benthuizen heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Hier vind je waardevolle info over diverse types waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Benthuizen.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als bittere thee koffie en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €345 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid BenthuizenHoe functioneert zo’n installatie?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2731
Gem. Gasverbruik M31230 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Benthuizen

Ben jij ook klaar met een inefficiënte hr-ketel en/of extra zeep en shampoo nodig? Steeds meer mensen kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, Geen glascorrosie of witte aanslag, smaakvol water en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Alphen aan den Rijn zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Benthuizen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Benthuizen?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Benthuizen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor kalkvrije leidingen en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Benthuizen heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Benthuizen

De waterhardheid van het leidingwater in Benthuizen bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-benthuizen-2731

Populaire merken en modellen

 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • Delta Arenal
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Erie IQsoft Eco9
 • Delta Ontario duplex

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Service) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Benthuizen voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Benthuizen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1725 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €780 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1550 en €1725 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Benthuizen.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en zonder kosten monteurs, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €110
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €840
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1200
Reinigingszout€40 per 75 kg
OnderhoudscontractVanaf €95 p/jaar
MontageRond de €190
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Benthuizen?
De hardheid van het leidingwater in Benthuizen is om en nabij de 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland is om en nabij de 5.02 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere een besparing op de energierekening en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Benthuizen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie