Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Koudekerk aan den Rijn

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Koudekerk aan den Rijn resulteert in water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal check je bruikbare informatie over de waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Koudekerk aan den Rijn.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals kalkstrepen op glas en lak en hoge stookkosten.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €345 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Koudekerk aan den RijnHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2396
Gem. Gasverbruik M31230 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Koudekerk aan den Rijn

Heb je in huis last van geïrriteerde huid of eindeloos schoonmaken? Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, verminderde eczeem klachten en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Alphen aan den Rijn kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Koudekerk aan den Rijn hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Koudekerk aan den Rijn?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Koudekerk aan den Rijn. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een lagere energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Koudekerk aan den Rijn kent een waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, lekkerdere koffie en thee en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Koudekerk aan den Rijn

De waterhardheid van het leidingwater in Koudekerk aan den Rijn ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-koudekerk-aan-den-rijn-2396

Populaire merken en modellen

 • Kinetico Mini KB
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Judo MultiSoft 2P
 • AEG 18 L
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Honeywell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Koudekerk aan den Rijn verklein je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Koudekerk aan den Rijn.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €160 voor magnetische ontharders tot wel €2150 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontkalkers starten vanaf €780 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1300 en €2175 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Koudekerk aan den Rijn.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en snel monteurs, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €105
Mechanische waterontharderVanaf €660
Elektronische waterontharderVanaf €1080
Regeneratiezout€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €80 per 12 maanden
MontageCirca €160
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Koudekerk aan den Rijn?
De hardheid van het kraanwater in Koudekerk aan den Rijn schatten we op 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland komt uit op ongeveer 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Zoals geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd via het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Koudekerk aan den Rijn.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie