Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Aarlanderveen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Aarlanderveen heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website check je bruikbare info over diverse types waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Aarlanderveen.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld een droge huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €225 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid AarlanderveenHoe gaat het in z’n werk?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2445
Gem. Gasverbruik M31230 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Aarlanderveen

Ben jij ook klaar met dichtslibbende waterleidingen en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Meer en meer Hollanders en Belgen plaatsen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en besparen op de energiekosten. In de gemeente Alphen aan den Rijn zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Aarlanderveen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Aanbieding waterontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Aarlanderveen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Aarlanderveen. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot betere smaak van water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Aarlanderveen kent een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. lagere energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Aarlanderveen

De waterhardheid van het water in Aarlanderveen is om en nabij de 4.98 dH. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-aarlanderveen-2445

Veel gekozen merken

 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Mooiwater Medium+
 • Lubron Proline SXT2

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Aarlanderveen reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Aarlanderveen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2200 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontkalkers beginnen bij €740, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €2075 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Aarlanderveen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Zo kan men eenvoudig en snel specialisten, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €115
Waterontharder (mechanisch)Circa €810
Elektrische waterontharderCirca €910
Zouttabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €110 p/jaar
InstallatieV.a €275
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Aarlanderveen?
De waterhardheid in Aarlanderveen is plus minus 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Aarlanderveen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, betere smaak van water, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie