Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ursel

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, aanslag op servies, vies water of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Ursel zorgt voor kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier bekijk je handige info over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Ursel.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals bittere thee koffie en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: lagere stookkosten, betere smaak van water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €265 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid UrselTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalter
Postcode9910
Gem. Gasverbruik M31.600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3550 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op de ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Ursel

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Steeds meer huizenbezitters kiezen een handige waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Aalter zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Ursel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Beste ontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Ursel?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Ursel. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Ursel heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, betere smaak van water en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Ursel

De waterhardheid van het drinkwater in Ursel ligt op ong. 19,60 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-ursel-9910

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • North Star 14ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Watertotaal Euro Twin 10

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua-o-Matic) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Ursel minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €820.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Ursel.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2300 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers starten vanaf €810 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €2050 incl. installatie. In onderstaande schema bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Ursel.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en zonder kosten monteurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €50
Waterontharder (mechanisch)Circa €760
Elektronische waterontharderC.a. €1120
Zouttabletten€15 per 25 kg
OnderhoudscontractCirca €155 per jaar
InstallatieC.a. €210
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Ursel?
De hardheid van het kraanwater in Ursel is circa 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen bedraagt 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: lager energieverbruik en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een minder droge huid, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ursel.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, fris kraanwater, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie