Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bellem

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Bellem zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website lees je belangrijke info alle mogelijke waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH in Bellem.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als bittere thee en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €240 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid BellemHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalter
Postcode9881
Gem. Gasverbruik M31.565 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3200 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droog haar na het douchen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Bellem

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een aanzienlijk aantal mensen kiezen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, het textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Aalter kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Bellem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Waterverzachter informatie.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bellem?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Bellem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een meer gunstig energieverbruik en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Bellem heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Niet vergeten: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Bellem

De waterhardheid van het drinkwater in Bellem is om en nabij de 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-bellem-9881

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Mooiwater Grande
 • General electric GE-26HI
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Bayard Tenera 22
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Autotrol) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Bellem verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Bellem.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €145 voor magnetische ontharders tot ruim €2075 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontkalkers beginnen bij €680, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €2225 inclusief inregelen. In onderstaande schema vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Bellem.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en direct modellen, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €125
Mechanische waterontharderCirca €740
Elektrische waterontharderC.a. €1200
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €145 per 12 maanden
PlaatsingskostenRond de €260
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Bellem?
De hardheid van het water in Bellem is ongeveer 19,60 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk aan geen droge huid na het douchen, smaakvol water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bellem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie