Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lotenhulle

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Lotenhulle zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina bekijk je praktische info met betrekking tot waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Lotenhulle.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld geïrriteerde huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €235 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid LotenhulleHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalter
Postcode9880
Gem. Gasverbruik M31.555 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3100 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Lotenhulle

Heb je last van droog haar na het douchen en/of veel schoonmaakwerk? Een aanzienlijk aantal Vlamingen kiezen voor de installatie van een slimme waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Aalter zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Lotenhulle gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterontharder.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Lotenhulle?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Lotenhulle. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot verminderde eczeem klachten en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Lotenhulle ontvangt een waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Lotenhulle

De waterhardheid van het drinkwater in Lotenhulle ligt op ong. 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-lotenhulle-9880

Veel gekozen merken

 • Mooiwater Medium
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Bayard Tenera 14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Kenmore) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lotenhulle verklein je de dH waarde van 19,60 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen twee machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €960.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Lotenhulle.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1675 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €660, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1425 en €1825 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Lotenhulle.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en vandaag nog monteurs, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €75
Mechanische waterontharderBegint bij €810
Waterontharder (elektrisch)C.a. €930
Zouttabletten€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €130 op jaarbasis
InstallatiekostenRond de €260
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Lotenhulle?
De waterhardheid in Lotenhulle is plus minus 19,60 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is grofweg 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lotenhulle.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, fris kraanwater, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie