Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Knesselare

Heb je last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of koffie of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Knesselare zorgt voor kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal tref je praktische informatie over de waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH in Knesselare.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals strepen op de ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €280 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid KnesselareWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalter
Postcode9910
Gem. Gasverbruik M31.595 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3500 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Knesselare

Ben jij ook klaar met een droge huid en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een groot deel van de mensen lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Aalter zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Knesselare wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Zuinigste ontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Knesselare?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Knesselare. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een gunstigere energierekening en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Knesselare zit met een waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Knesselare

De waterhardheid van het leidingwater in Knesselare is ongeveer 19,60 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-knesselare-9910

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • North Star 11ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Pentair Fleck) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Knesselare verklein je de dH waarde van 19,60 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €830.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Knesselare.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €115 voor een magnetische ontharder tot wel €1900 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontharders starten vanaf €730 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1225 en €1850 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder tref je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Knesselare.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze vergelijker en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en gratis experts, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €135
Waterontharder (mechanisch)V.a €860
Waterontharder (elektrisch)V.a €1080
Zouttabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenC.a. €135 p/jaar
InstallatiekostenRond de €175
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Knesselare?
De hardheid van het leidingwater in Knesselare komt uit op ong. 19,60 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Knesselare.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere stookkosten, zacht en fris water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie